Voor de wortelrijst heeft u nodig : 150 g rijst * circa 300 g winterwortel * 1 ui * 1 teenjte knoflook * 2 eetlepels olie of 30 g boter * 2 eetlepels fijngehakte peterselie * zout en versgemalen peper * 100 g geroosterde pinda’s | |
Voor de tomaten : 2 vleestomaten * 2 sneetjes oud brood * 2 eetlepels versgeraspte belegen Goudse kaas * mespunt gedroogde tijm * boter of olie om te bakken | |
kook de rijst gaar volgens de aanwijzing op de verpakking. Snij de schoongemaakte wortel in kleine blokjes. Snipper de ui en de knoflook. Verhit de boter of de olie in een koekepan en laat de wortel en de ui omscheppend bakken tot ze beginnen te kleuren. Je kunt de wortels koken voor het bakken, dan worden deze wat zachter. Laat de knoflook kort meebakken. Schep er van het vuur af de peterselie door en breng op smaak met wat zout en peper. Snijd de tomaten in plakken van circa 1 cm. dik en laat ze kort op keukenpapier uitlekken. Rooster het brood kort in de broodrooster zonder het te laten kleuren, zodat het god droog is. Verkruimel het brood en schep er de kaas en de tijm door. Schep het wortelmengsel door de rijst en bestrooi met de pinda’s. Haal de plakken tomaat door het mengsel van brood en kaas en druk het paneerlaagje goed aan. Verhit wat boter of olie in de koekepan tot de er damp af komt. Bak de plakken tomaat (desgewenst in twee porties) aan beide kanten goudbruin. Serveer ze met de wortelrijst |

WORTELRIJST MET GEBAKKEN TOMAAT
