Lipstickandpancakes.nl

    • Home
    • Taart en Cake
    • Smoothie en shake
    • Hoofdgerecht
    • Ontbijt
    • Soep
    • kooktijd
    ✕

    Uiensoep

    Soep

    Uiensoep

    Dirk Embregts 3 april 2019

    Uiensoep is een populair gerecht in de Nederlandse keuken. Er zijn dan ook veel uiensoep recepten te vinden. De hoofdingrediënten van uiensoep zijn bouillon en ui. De ui moet altijd in ringen gesneden worden. Door de ui te fruiten en deze met de bouillon af te blussen ontstaat deze uiensoep. Een erg populair uiensoep recept is de Franse uiensoep, dit is uiensoep met stokbrood en kaas.

    Uiensoep is al eeuwen oud, in de tijd van de Romeinen was deze soep al bekend. Dit was een soep voor de armere mensen, in die tijd waren de uien erg goedkoop. Tegenwoordig wordt uiensoep door veel gezinnen gegeten. Omdat zoveel gezinnen de uiensoep maken is het uiensoep recept heel uitgebreid, iedereen voegt zijn eigen ingrediënten toe om het naar eigen wens te maken

    Uiensoep word gegeten als voorgerecht, maar ook als hoofdgerecht.

    De ingrediënten

    50 gr boter
    1 eetlepel olijfolie
    3 grote uien
    2 teentjes knoflook
    1 eetlepel bloem
    1l runderbouillon
    6 dl droge witte wijn
    1 vers laurierblaadje
    2 takjes tijm
    1 stokbrood
    150 gram geraspte kaas
    Zeezout
    Versgemalen peper

    Bereidingswijze

    1. Snijd de uien in ringen, smelt daarna de boter op normaal vuur in een diepe pan.
    2. Voeg hier de uienringen aan toe en laat deze 20 minuten pruttelen.
    3. Snijd nu de knoflook fijn en voeg deze samen met het bloem toe, roer dit door de uien.
    4. Voeg bij het mengsel de bouillon, wijn, laurierblaadje en het tijm toe.
    5. Laat de soep koken en voeg zout en peper toe tot het aan uw eisen voldoet.
    6. Laat het nu 20 minuten op laag vuur doorpruttelen.
    7. Bak nu het stokbrood af zoals het op de verpakking staat vermeld.
    8. Snijd hierna het stokbrood in plakjes.
    9. Doe de uiensoep in kommen die in de oven kunnen, en leg hier plakjes stokbrood op.
    10. Strooi op dit stokbrood de geraspte kaas en zet de kommen in de oven.
    11. Wacht tot de kaas gesmolten is en serveer de uiensoep direct.

    Auteur: Dirk Embregts

    Vorig artikel

    Eieren Koken

    Volgend artikel

    Appeltaart

    Nieuwste berichten

    Chocoladetaart met amadelen

    Chocoladetaart met amadelen

    Hoe kan ik de lekkerste asperges koken?

    Hoe kan ik de lekkerste asperges koken?

    Banaan-Chocolade Milkshake

    Banaan-Chocolade Milkshake

    Meest recente berichten

    • Chocoladetaart met amadelen
    • Hoe kan ik de lekkerste asperges koken?
    • Banaan-Chocolade Milkshake
    • Mango Cake
    • Havermout met Abrikozen
    Arba WordPress thema door XstreamThemes.