Lipstickandpancakes.nl

    • Home
    • Taart en Cake
    • Smoothie en shake
    • Hoofdgerecht
    • Ontbijt
    • Soep
    • kooktijd
    ✕

    Sperziebonen ovenschotel

    Hoofdgerecht

    Sperziebonen ovenschotel

    Dirk Embregts 23 december 2019

    Deze sperziebonen ovenschotel is net weer iets anders dan een gewone portie sperziebonen. Dit gerecht is heerlijk, simpel en redelijk snel klaar. Met dit recept kan je ook heel goed variëren, door bijvoorbeeld andere ingrediënten te gebruiken. Dit recept voor 3 tot 4 personen en de schotel moet circa 25 minuten in de oven.

    Ingrediënten
    300 gram gehakt
    1 pot sperziebonen (groot)
    1 ui
    1 paprika
    140 gram tomatenpuree
    500 gram aardappelpuree (2 kilo aardappels)
    Gehakt kruiden
    Water
    Melk
    Zout
    Nootmuskaat
    Klontje bakboter
    Spatel

    Materialen
    Schilmes
    Snijplank
    Hapjespan
    Ovenschaal
    Pan ( voor de aardappelpuree)
    Garde
    Stamper
    Plakjes kaas/ geraspte kaas

    Sperziebonen ovenschotel

    Bereidingswijze
    We beginnen met het snijden van de ingrediënten. De paprika snij je in kleine blokjes/stukjes, ook het uitje snij je in kleine stukjes/ blokjes. Vervolgens giet je het sap van de sperziebonen af.

    Voor verse aardappelpuree schil je alle aardappels in stukjes en stop deze in een pan met water. Laat het water koken zo`n circa 30 minuten. De aardappels moeten bijna uit elkaar vallen, zo gaar moeten ze zijn. Het kan dus zijn dat het bij de een minder lang duurt dan bij een ander, dat ligt aan wat voor kookplaat je hebt. Als de aardappels klaar zijn giet je deze af en strooi je er een beetje zout en nootmuskaat over heen. Dan doe je er een beetje melk bij en stamp je alles goed fijn tot je aardappelpuree heb. Zet de pan met aardappelpuree even weg, dan gaan we verder met de rest.

    Zet de oven vast aan op 200 graden, zo kan de oven alvast goed voor verwarmen. We gaan verder met de hapjespan zet deze met een klein klontje boter op het vuur. Leg nu het gehakt in de pan en bak deze tot ze gaar zijn( bruin). Dan strooi je er een beetje gehakt kruiden over heen en roer dat goed door. Daarna doe je de stukjes paprika en ui er bij in. Roer dit nogmaals goed door elkaar. Dan doe je de pot sperziebonen er door en ook weer goed roeren. Als laatste doe je het blikje tomatenpuree er in met een klein beetje water. Het toevoegen van het water moet je op gevoel doen, niet teveel en zeker niet te weinig. Roer dit nogmaals goed door elkaar heen.

    Zet het vuur uit en pak de ovenschaal. Doe het goedje met het gehakt, paprika, ui en sperziebonen in de schaal en doe daar de aardappelpuree er over heen tot dat alles bedekt is. Voordat het de oven in gaat doen we er nog wat kaas overheen. Dat mag geraspte kaas zijn maar ook heel simpel plakjes kaas. als je dat allemaal gedaan hebt dan kan de sperziebonen ovenschotel in de oven voor zo`n circa 25 minuten.

    Naar 25 minuten is de sperziebonen ovenschotel klaar en is het tijd om aan tafel te gaan. Eet smakelijk!

    Tip: Om te variëren zou je ook andere soorten groentes erin kunnen doen bijvoorbeeld, prei of een zakje klant en klare groentes. Ook zou je in plaats van aardappelpuree, aardappelschijfjes kunnen doen. En voor de gehakt zou je ook prima stukjes kip kunnen gebruiken.

    Auteur: Dirk Embregts

    Vorig artikel

    Snelle Bloemkoolsoep

    Volgend artikel

    Grove mosterdroomsaus

    Nieuwste berichten

    Chocoladetaart met amadelen

    Chocoladetaart met amadelen

    Hoe kan ik de lekkerste asperges koken?

    Hoe kan ik de lekkerste asperges koken?

    Banaan-Chocolade Milkshake

    Banaan-Chocolade Milkshake

    Meest recente berichten

    • Chocoladetaart met amadelen
    • Hoe kan ik de lekkerste asperges koken?
    • Banaan-Chocolade Milkshake
    • Mango Cake
    • Havermout met Abrikozen
    Arba WordPress thema door XstreamThemes.