Laatst zag je het recept voor de appelmoescake met vanille en blauwe bessen al voorbijkomen, vandaag ga ik weer eens voor muffins!
Wat heb je nodig voor 8 muffins?
– 100 gram magere vanillekwark (ik gebruikte die van de Aldi)
– 50 gram magere Franse kwark
– 150 gram speltbloem
– 1 ei
– 1 theelepel kokosolie
– 1 eetlepel bakpoeder
– Snufje zout
– Blauwe bessen naar smaak
– Het merg van een half vanillestokje
Hoe maak je ze?
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Mix de kwarksoorten, het ei en de kokosolie goed door elkaar. Doe nu het bloem, bakpoeder, vanille en zout erbij en roer dit nog goed door elkaar. Meng nu voorzichtig de blauwe bessen door het beslag. Vul nu de muffinvormpjes voor ongeveer 2/3 en zet ze voor 25 minuten in de oven.
In de oven hebben ze echt een perfect bolletje bovenop, dit zakt helaas weer in als je ze eruit haalt. Ten minste, dat gebeurde bij mij.
Maar dat doet niets af aan de smaak, ze zijn nog steeds heerlijk!