Hutspot met Rundvlees, een niet traditioneel hutspot recept! Dit is een echte stoofschotel, waarbij de hutspot vooral lang moet stoven.
Door het pepertje en de knoflook krijgt de hutspot ook een veel hetere en pittigere smaak dan de ‘gewone’ hutspot, die gemaakt is op basis van enkel wortelen, uien en aardappelen.
Recept hutspot met rundvlees Ingrediënten
Voor 4 personen als hoofdgerecht
- 500 gram winterwortels
- 250 gram uien
- 500 gram rundvlees
- 500 gram aardappelen
- 100 gram vet spek
- 2 teentjes knoflook
- 1 klein Spaans pepertje
- zout en peper
De bereiding
Hutspot maken met rundvlees wijkt enigszins af van het maken van normale hutspot, en dan met name in de bereidingstijd.
- Maak de wortelen schoon, schil of schrap deze en snijd de wortelen in grove stukken.
- Pel de uien en snijd ze in dikke plakken.
- Snijd het rundvlees in stevige dobbelstenen.
- Neem een grote pan, doe hierin de wortelen, de uien en het rundvlees en schep het wat door elkaar.
- Voeg water toe totdat alles net onder staat plus wat zout.
- Doe de gepelde teentjes knoflook erbij, het spek, het Spaanse pepertje en doe het deksel op de pan.
- Laat de hutspot nu zo’n vier uur stoven, op het laagste pitje.
- Voeg een half uur voor het einde van de kooktijd de geschilde, gewassen en in stukken gesneden aardappels toe.
- Als ook de aardappels gaar zijn, stamp dan alles door elkaar en de hutspot met rundvlees, pepertje, knoflook is klaar.