Lipstickandpancakes.nl

    • Home
    • Taart en Cake
    • Smoothie en shake
    • Hoofdgerecht
    • Ontbijt
    • Soep
    • kooktijd
    ✕

    Hoe kan ik de lekkerste asperges koken?

    kooktijd

    Hoe kan ik de lekkerste asperges koken?

    Dirk Embregts 23 mei 2021

    Om de lekkerste asperges te kunnen koken moet je beginnen met het aller belangrijkste. Namelijk de voorbereiding van de asperges. Het is namelijk zo dat wanneer je asperges niet goed schilt er nooit een goed eindproduct zal komen.

    Asperges koken is op zich niet een heel moeilijk proces. Het kan op vele manieren en met veel verschillende smaaktoevoegingen.

    Het aller belangrijkste! Het schillen van de asperges.

    Om de lekkerste asperges als eindproduct te krijgen is de eerste stap het meest belangrijk. Wanneer je de asperges namelijk niet goed schild, zou ik zeggen ” Je hoeft de asperges zo niet te gaan koken”. Een asperge heeft een harde en vooral zeer bittere schil. Wanneer deze niet goeg wordt verwijderd zal de asperge deze smaak overnemen bij het koken. Tevens zal hij niet lekker te eten zijn doordat de schil hard is en moeilijk te snijden is. De zachte smaak die de asperge moet hebben zal dan worden gestoord door de harde en bittere smaak. Je kunt het beste de asperge twee keer schillen.

    Het koken van de asperges en smaaktoevoeging.

    Wanneer je de asperges goed hebt geschild is het tijd om de asperges te gaan koken. De meest gangbare manier is als volgt:

    • Leg de asperges in een asperge pan of liever nog in een ovenschaal van rvs met hoge randen.
    • Voeg water toe zodat de asperges ongeveer 5 centimeter onder water liggen.
    • Voeg op 1 kg asperges 1 blokje groenten boulion toe, een beetje nootmuskaat en 50 gram roomboter.
    • Laat de asperges aan de kook komen. Zodra de asperges koken hebben ze nog enkele minuten nodig. Hoe lang dit precies is ligt een beetje aan de dikte van de asperges. Om te controleren of ze goed zijn kan je een vleestang gebruiken. Wanneer de asperges flexibel worden kan het vuur uit. De asperges kunnen nu rustig doorgaren in het asperge vocht.

    Auteur: Dirk Embregts

    Vorig artikel

    Banaan-Chocolade Milkshake

    Volgend artikel

    Chocoladetaart met amadelen

    Nieuwste berichten

    Chocoladetaart met amadelen

    Chocoladetaart met amadelen

    Hoe kan ik de lekkerste asperges koken?

    Hoe kan ik de lekkerste asperges koken?

    Banaan-Chocolade Milkshake

    Banaan-Chocolade Milkshake

    Meest recente berichten

    • Chocoladetaart met amadelen
    • Hoe kan ik de lekkerste asperges koken?
    • Banaan-Chocolade Milkshake
    • Mango Cake
    • Havermout met Abrikozen
    Arba WordPress thema door XstreamThemes.