Heerlijk en ook nog eens gezond muffins van havermout, en natuurlijk met zo min mogelijk suiker. Kan ook met honing in plaats van de suiker.
Het is niet alleen een lekker ontbijt, ook nog eens snel. Even warm maken in de magnetron, wat Griekse yoghurt in een bakje gieten en je bent klaar.
Wat heb je nodig voor 10 muffins?
125 gr havermout
1 banaan
2 eieren
2 dadels
150 ml amandelmelk
1 theelepel baking soda
snufje zout
bosbessen naar smaak
Bereidingswijze
Week de dadels in warm water en snijd ze in kleine stukjes.
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Doe de havermout, banaan, eieren, baking soda, amandelmelk, zout en dadels in de keukenmachine en mix dit tot een beslag.
Voeg de bosbessen toe en meng ze door het beslag.
Vul de muffinvormpjes en zet deze voor ongeveer 25 minuten in de oven.
De muffins zijn klaar als een satéprikker er droog en schoon uitkomt.
Je kunt deze muffins net als ik als ontbijt eten, maar ze zijn ook erg lekker als tussendoortje.