Deze hartige taart met tomaat en ui is heerlijk, niet vol vullend en eens wat anders dan een hartige taart met kaas of wortel.
Een taart die je kunt serveren met gebakken aardappelen, friet, of een salade
- Kooktijd: 60 minuten
- Aantal personen: 4-5
- Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld
Ingrediƫnten
- 1 bakje champignons
- 100 ml room (slag of koffie)
- 150 gram geraspte (licht) belegen kaas
- 3 eetlepels grove Zaanse mosterd
- 3 eieren
- 3 middelgrote uien
- 3 tomaten
- 5 a 6 plakjes bladerdeeg
- boter (om te bakken en in te vetten)
- paneermeel
- zout en peper
Bereiding
Begin met het ontdooien van de bladerdeegplakken en snij de uien in ringen en vervolgens ook de champignons in plakjes snijden en de tomaten in plakjes. ga verder met het bakken van de uienringen op een laag vuurtje tot ze een beetje zacht en bruin worden in een beetje boter. Haal daarna de uiringen uit de pan en bak de champignonplakjes heel even in dezelfde pan en meng de eieren,room en moster door elkaar heen tot een sausje. Meng de helft van de kaas erdoor en breng het eventueel op smaak met peper en zout.
Smeer de taartvorm in met boter en bekleed hem met plakjes
bladerdeeg. Prik met een vork gaatjes in de bodem van de taartvorm en
bestrooi de bodem met wat paneermeel. Nu de vorm vullen: eerst de
gebakken uiringen, dan de gebakken champignons en als laatste de plakken
tomaat erover verdelen. Giet er dan het eimengsel overheen en als
laatste de rest van de kaas erover verdelen.
Doe alles in een de voorverwarmde oven op 225 graden voor ongeveer 30 minuten.