Voor de liefhebber van mosterd, de grove mosterdsaus. Je kunt de grove mosterd-roomsaus al de dag van tevoren bereiden. Verwarm de saus vlak voor het serveren in een steelpan al roerend op laag vuur in ca. 5 min.
Lekker met varkenslapjes of -rollade met gebakken aardappelen.
Proef tijdens het maken van de saus continu smaak en geur. Zo voorkom je dat een of meerdere ingrediƫnten gaan overheersen.
Grove mosterdroomsaus
- Voorbereiding: 5 minuten
- Bereiding: 10 minuten
- Totaal: 15
Ingredienten:
- Slagroom – 250 ml
- Groentebouillon – halve tablet
- Grove mosterd – 3 el
- Bieslook – half bakje fijngeknipt
- Zout en peper –
Bereidingswijze:
Doe de slagroom in een steelpan samen met het halve bouillontablet. Breng de slagroom aan de kook en laat 5 min. inkoken op middelhoog vuur.
Voeg de mosterd toe en warm 3 minuten mee. Roer de bieslook erdoor en serveer.
Eet smakelijk