De één zegt dat het een smerige manier is om een simpele gehaktbal te maken, de ander noemt het een goddelijk gerecht. En het is eigenlijk inderdaad een soort grote gehaktbal, die dan niet in een pan gebakken wordt maar in de oven.
Het wordt wel gezien als een gerehct waarbij het simpele gehakt wordt verheven tot een luxe gerecht, ideal voor bijvoorbeeld kerstmis.
Ook weer iedeaal om met weinig geld toch iets heerlijks en luxe op tafel te kunnen zetten.
Het gehaktbrood maken is eigenlijk heel simpel, hoewel je natuurlijk ook weer diverse verschillende manieren hebt om het te maken. En natuurlijk ook weer met verschillende smaken.
De ingrediënten
– 1 ui
– 1 rode paprika
– 1 teentje knoflook
– 1 klein blikje tomatenpuree
– 1 theelepel chilipoeder
– 3 eieren
– 450 gram rundergehakt
– 150 gram paneermeel
De oven voor verwarmen op 175 graden.
Een gewone cakevorm bekleden met bakpapier.
Ui en paprika schoon maken. Ui snipperen en de paprika in kleine stukjes snijden.
Knoflook pellen en heel fijn snijden.
Knoflook, ui, paprika, tomatenpuree, chilipoeder, en een beetje zout en peper, in de keukenmachine mengen tot een puree.
De eieren los kloppen en door het mengsel mengen.
Het gehakt met het paneermeel door elkaar kneden, en vervolgens door de puree kneden.
In de cakevorm doen en goed aandrukken.
Plaats de cakevorm in het midden van de oven, en bak het gehaktbrood in ongeveer 45 minuten.