Lipstickandpancakes.nl

    • Home
    • Taart en Cake
    • Smoothie en shake
    • Hoofdgerecht
    • Ontbijt
    • Soep
    • kooktijd
    ✕

    Chocoladetaart met amadelen

    Taart en Cake

    Chocoladetaart met amadelen

    Dirk Embregts 2 juni 2021

    Een heerlijke chocoladetaart met amandelen, twee lekkere dingen die goed bij elkaar passen.

    Ingrediënten:

    Als chocolade gebruiken wij hier 180gr pure chocolade

    Als vet gebruiken wij hier 180gr boter. (jij kan magere boter kiezen indien gewenst)

    Basterdsuiker is wat ik lust, dus 125gram ervan.

    In deze cake hebben wij 4 gesplitste eieren gebruikt.

    Wijnsteenpoeder is moeilijk te vinden maar is zeker belangrijk: hierbij  1/3 van een tea lepel.

    6 el zelfrijzend bakmeel

    Heerlijke Gemalen amandelen 125 gram

    1 tl amandelextract

    Heerlijke glazuur die wij zelf gaan bereiden

    Melkchocolade 130 gram “liefst cote d’or

    Boter 30 gram voor ons glazuur.

    Heerlijke slagroom natuurlijk, 5el

    Garnering

    30 gram krokante geroosterd amandelschaafsel

    30 gram heerlijke gesmolten pure chocolade van cote d’or

    Eerst gaan wij de bodem licht vetten. Vervolgens bekleden wij de bodem met een bakpapier zodat het later makkelijker zou zijn om de cake uit de bakpan te verwijderen. Nu is het tijd voor ons chocoladestukjes. We bereken de chocolade in stukjes en voegen wij boter toe. Jij kan dit doen liefst in een kleine pan. Dan start je de vuur op een middelhoge hoogte, en roer je de chocolade tot het volledig gesmolten is met boter. Let op dat je niet te weinig roert anders heb je de  kans dat het chocolade mengsel verbrand.

    Nu is het tijd voor ons romig mengsel.  Om tot een heerlijke romige mengsel te bekomen gebruik je meestal eieren op kamertemperatuur. Dus het is altijd best om je eieren eerst op voorrand uit de koelkast te halen voordat je eraan begint.  We kloppen 125 gram basstersuiker met eierdooiers samen en bekomen wij zo een heerlijke romige mengsel.

    Bij ons chocolademengsel voegen wij wijnsteenpoeder en zelfrijzend bakmeel toe. Met de spatel mengen wij goed door. Vervolgens voegen wij amandelen en het amandelextract toe. Deze laatste geeft een heerlijke aroma aan ons chocolade.

    We gaan beginnen te kloppen tot het mengsel dik en glanzend is. We kunne dit bereiken via ons handen of door gebruik te maken van een elektrische mixer. Vervolgens gaan wij in ons chocolade mengsel de eiwittentin scheppen. Zorg ervoor dat je een springvorm bij de hand hebt. Nadat je klaar bent met mengen, schep je de volledige mengsel in de springvorm en bak je de chocoladetaart 42 minuten in een oven met voorverwarmde temperatuur van 190°c. Laat de cake afkoelen nadat het gebakken is. Jij moet niet onmiddellijk het het springvorm uithalen.

    Verwarm de ingrediënten voor het glazuur in een kom boven een pan heet water. Haal de kom van het vuur en klop het mengsel 2 min, laat  het vervolgens een halfuur afkoelen . Zet de cake op een bord en bestrijk  hem met het glazuur. Bestrooi hem met amandelschaafsel en besprenkel hem met gesmolten chocolade.Laat de cake  2 uur opstijven voor u hem serveert.

    Eens het afgekoeld is kan je u kijk bedekken met de glazuur. Vervolgens bestrooi jij de cake met amandelschaafsel en jij kan zelfs gesmolten stukjes chocolade bijvoegen. Laat de kijk 2 uur afkoelen voordat je hem gaat serveren.

    Auteur: Dirk Embregts

    Vorig artikel

    Hoe kan ik de lekkerste asperges koken?

    Nieuwste berichten

    Chocoladetaart met amadelen

    Chocoladetaart met amadelen

    Hoe kan ik de lekkerste asperges koken?

    Hoe kan ik de lekkerste asperges koken?

    Banaan-Chocolade Milkshake

    Banaan-Chocolade Milkshake

    Meest recente berichten

    • Chocoladetaart met amadelen
    • Hoe kan ik de lekkerste asperges koken?
    • Banaan-Chocolade Milkshake
    • Mango Cake
    • Havermout met Abrikozen
    Arba WordPress thema door XstreamThemes.